Objavte postele Bonami Selection | Vyberte si tú svoju →
10 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Valentínske menu: 5 ľahkých receptov, vďaka ktorým sa do vás zamiluje ešte viac

Zostavte si s našimi receptami valentínske menu a užite si s partnerom romantický večer. Máme pre vás tipy na hlavný chod, výborné dezerty aj jeden recept na mocktail. Pripravili sme pre vás množstvo tipov na dekorovanie jedla i drinkov, ktoré vo výsledku urobia veľkú parádu.
Prestrite na Valentína čo najviac romanticky: červené kvety, sviečky, srdce.

Prestrite na Valentína čo najviac romanticky: červené kvety, sviečky, srdce.

Valentínske ravioli

Láska prechádza žalúdkom. Presvedčte sa o tom sami vďaka receptu Mirky Chvostekovej z blogu Chudnem jedlom. Recept je inšpirovaný talianskou kuchyňou. Ravioli sú v tvare srdca plnené ricottou. Vyskúšajte recept ako hlavný chod pre valentínske menu.

Valentínske donuty

Sladučké donuty sme si zamilovali. Sú s láskou vyprážané a ozdobené polevou z čerstvých malín. Foodblogerka Bára pre nás pripravila celý recept vrátane množstva tipov, aby sa vám podarili pripraviť dozlatista vypražené. Pripravte si ich podľa receptu tiež.
Skúste tieto nadýchané donuty podľa receptu foodblogerky Báry.

Skúste tieto nadýchané donuty podľa receptu foodblogerky Báry.

Pudingový dezert s jahodami

Zoznam ingrediencií

  • Práškový vanilkový puding
  • 500 ml mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 500 gramov jahôd
Tip: Ako zabrániť vytoreniu kože na pudingu? Po uvarení môžete puding ľahko posypať práškovým cukrom alebo hrniec prikryte potravinárskou fóliou.
1. Najprv pripravte puding z prášku a mlieka. Prelejte ho do pohárov. Potom začnite zdobiť jahodami, ktoré ste nakrájali na tenké plátky.

1. Najprv pripravte puding z prášku a mlieka. Prelejte ho do pohárov. Potom začnite zdobiť jahodami, ktoré ste nakrájali na tenké plátky.

2. Doprostred potom dajte buď celú jahodu, alebo z nej vykrojte srdiečko. Poháre ozdobte štýlovo červenými stuhami.

2. Doprostred potom dajte buď celú jahodu, alebo z nej vykrojte srdiečko. Poháre ozdobte štýlovo červenými stuhami.

Valentínska bábovka

Pokiaľ sa vám nechce do kysnutého cesta, vyskúšajte jednoduché trené cesto na bábovku. Pre tú našu valentínsku sme použili recept s tvarohom a formu na bábovku v tvare srdca. No pozrite aj na naše ďalšie recepty, kde hrá bábovka hlavnú úlohu. Favoritom v našej rodine aj u kolegov bola tá orechová.
Ingrediencie na tvarohovú bábovku

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g oleja
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 lyžica rumu
  • citrónová kôra (alebo pomarančová)
  • tuk na vymastenie formy a hrubá múka na vysypanie formy
Postup na pečenie aj zdobenie

  1. Tvaroh, vajcia, olej, cukor a rum vymiešajte dohladka.
  2. Postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Podľa chuti pridajte aj citrónovú kôru.
  3. Cesto nalejte do formy v tvare srdca. Pečte pri 160 stupňoch asi 35 minút. Prepečenosť skontrolujte špajľou.
  4. Upečenú bábovku nechajte chvíľku odpočinúť a potom ju vyklopte na tácku.
  5. Ozdobte ružovou čokoládovou polevou, nakrájanými jahodami a jedlými kvietkami – napríklad sedmokrásky, rôzne druhy harmančeka, sirôtky a podobne.
Ružovú polevu zaobstaráte v cukrárskych potrebách alebo zafarbite bielu čokoládu potravinárskym farbivom.

Ružovú polevu zaobstaráte v cukrárskych potrebách alebo zafarbite bielu čokoládu potravinárskym farbivom.

Ozdobte jahodami, ktoré opäť môžete vykrájať do tvaru srdca.

Ozdobte jahodami, ktoré opäť môžete vykrájať do tvaru srdca.

Nakoniec pridajte ešte kvietky ako napríklad sedmokrásky, harmanček, sirôtky alebo rôzne druhy margarétok.

Nakoniec pridajte ešte kvietky ako napríklad sedmokrásky, harmanček, sirôtky alebo rôzne druhy margarétok.

Mocktail pre zamilovaných z kombuchy

Zoznam ingrediencií na 2 drinky

  • 100 gramov mrazených jahôd
  • 250 ml kombuchy
  • perlivá voda na doliatie
  • krupicový cukor nafarbený jedlým farbivom načerveno alebo naružovo
  • jedlý trblietavý prášok na ozdobu
1. Okraj pohárov potrite šťavou z jahôd.

1. Okraj pohárov potrite šťavou z jahôd.

2. Pohár obaľte v ružovom cukre.

2. Pohár obaľte v ružovom cukre.

3. Mrazené jahody rozmixujte a rozdeľte do dvoch pohárov.

3. Mrazené jahody rozmixujte a rozdeľte do dvoch pohárov.

4. Nalejte kombuchu, prípadne môžete ešte doliať perlivú vodu.

4. Nalejte kombuchu, prípadne môžete ešte doliať perlivú vodu.

5. Jemne posypte jedlými trblietkami.

5. Jemne posypte jedlými trblietkami.

6. Ozdobte špajľou s jahodami v tvare srdca.

6. Ozdobte špajľou s jahodami v tvare srdca.

Časté otázky

Aké jedlá sú vhodné na Valentína?

Na Valentína sa hodia romantické jedlá, ako sú talianske cestoviny, morské plody, steak alebo ľahké šaláty. Dezerty ako čokoládové fondue, jahody v čokoláde či tortičky v tvare srdca dodajú slávnostnú atmosféru. Ideálne je pripraviť pokrm, ktorý má váš partner rád.

Aké drinky sa hodia na Valentína?

Na Valentína sa hodia romantické drinky, ako je šumivé prosecco, sekt alebo šampanské. Skvelou voľbou sú aj koktaily, napríklad ružový gin tonic, cosmopolitan alebo jahodové daiquiri. Pre nealko variant skúste ovocné malinovky s malinami alebo ružovou šťavou.

Ako si zostaviť valentínske menu?

Valentínske menu by malo byť chutné a romantické. Začnite predjedlom, ako sú bruschetty alebo šalát, pokračujte hlavným chodom, napríklad cestovinami, steakom alebo lososom, a zakončite dezertom, napríklad čokoládovou tortou, fondue alebo jahodami v čokoláde.