Objavte postele Bonami Selection | Vyberte si tú svoju →
10 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

3 tipy na nepečené vianočné curkovinky: klasický, bezlepkový i vegánsky recept

Poďte si s nami pripraviť vianočné sladkosti. Vyskúšali sme pre vás tri varianty receptov na nepečené vianočné guľôčky a máme pre vás aj nápady, v čom ich obaliť.

Nepečené vianočné cukrovinky bez lepku

Ingrediencie

  • balenie kondenzovaného mlieka
  • hrnček kokosu
  • 2 lyžice rozpusteného masla

    Postup

    1. Trochu kokosu nechajte bokom a z ostatných ingrediencií zmiešajte cesto.
    2. Cesto dajte vychladiť do chladničky.
    3. Tvarujte rovnaké guľôčky a obaľte ich v kokose. Dovnútra môžete ukryť oriešok alebo pistáciu.

Vegánske nepečené cukrovinky

Ingrediencie

  • 1 hrnček vykôstkovaných datlí
  • 1 hrnček orieškov
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • štipka škorice

    Postup

    1. Datle si vopred namočte v horúcej vode, ideálne aspoň na dve hodiny. Záleží, aké sú tuhé.
    2. Hneď ako zmäknú, vhoďte ich spolu s ostatnými ingredienciami do mixéra, aby ste vytvorili cesto.
    3. Z neho vytvarujte guľôčky a obaľte ich v kokose, kakau alebo orieškoch.

Rumové nepečené cukrovinky

Ingrediencie

  • 200 g masla
  • 250 g detských piškótov
  • 100 g práškového cukru
  • hnedý rum podľa chuti
  • 100 g kakaa
  • 50 g kokosu na obalenie

    Postup

    1. Nastrúhajte alebo v mixéri rozdrvte piškóty a do nich pridajte zmäknuté maslo, kakao, cukor a rum.
    2. Všetko dôkladne zmiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Cesto nechajte vychladiť.
    3. Tvarujte guľôčky a obaľujte ich v kokose.
Tip: Ak chcete mať guľôčky rovnako veľké, zvážte jednotlivé kúsky cesta na váhe.

Tipy, v čom obaliť a ako nazdobiť nepečené vianočné cukrovinky

Vyskúšajte aj ďalšie možnosti, ako získať iný vzhľad nepečených cukroviniek.

  • Použite prírodné potravinárske farbivá. Zafarbite kokos podľa svojho vkusu na rôzne farby (ružová, modrá, zelená). Môže to byť napríklad kurukuma, matcha, šťava z červenej repy alebo čučoriedok.
  • Nádherne vyzerajú zelené strúhané pistácie.
  • Namelte lyofilizované ovocie – napríklad jahody alebo maliny majú výraznú farbu. A navyše aj skvelú chuť.
  • Pridajte mak, ktorý má modrosivú farbu a dodá zaujímavú textúru.
  • V prípade datľového základu sa hodia sezamové semienka.
  • Zaobstarajte si rôzne cukrové posýpky.
  • Nastrúhajte čokoládu – mliečnu, horkú i bielu pre rôzne odtiene.
  • Obaľte guľôčky v rozpustenej čokoláde. Získate iný vzhľad aj plnšiu chuť. Napríklad v kombinácii s kokosom je čokoláda dokonalá.